Ring op til tandlægen - klik her

Efter operation

Umiddelbart efter operation

Er du blevet opereret, er det meget vigtigt, at det opererede område lades helt i ro på operationsdagen og dagen efter. Indtag helst flydende eller blød kost de to første dage og undlad varm mad og drikke den første dag. Vær opmærksom på at sårhelingen forsinkes ved rygning.

Hævelse og evt. et “blåt mærke” kan også opleves efter en operation. Dette kan reduceres med kolde omslag (ispose i et håndklæde på kinden) indenfor det første døgn (15 min. hver anden time). To dage herefter kan der gives moderat varme i form af varmelampe.

Dagene efter en operation

I dagene efter operationen kan der forekomme ømhed, smerte, uro og murren i det opererede område. Det er vigtigt at tage smertestillende tabletter, som ordineret af tandlægen, der kan holde symptomerne nede.

Ved siveblødning, umiddelbart det første døgn efter operationen, skal hovedet holdes højt og fysiske anstrengelser skal undgås. Er der kraftigere blødninger bruges gazetamponer som kompres på såret (evt. vædet i varmt saltvand) i 15-30 min. – evt. gentaget 3-4 gange.
Hjælper dette ikke, bør du kontakte tandlægen. Mundhygiejnen omkring det opererede område opretholdes bedst ved hjælp af klorhexidin mundskyllevæske eller gel.

45 87 12 26